FRISSÍTÉS – Hétfő délben még nem jelentettek halálesetet, este megjöttek a számok :(

Kevesebben gyógyultak meg, de legalább a napi fertőzöttek száma sem nőtt az elmúlt napokhoz képest.

Hirdetés

FRISSÍTÉS

Hétfő délben, a 24 órás hivatalos adatok közlésében nem találtuk az elhunytak számát, és bár valahol sejtettük, hogy nem lesz nulla ez az adat, azért kicsit reménykedtünk, hogy talán eljött az a nap is, amikor nincs halálos áldozata a koronavírus-járványnak. De estére sajnos megjöttek a halálozási adatok is. A hivatalos közlés szerint 13 új, koronavírushoz köthető elhalálozásról van szó. Az áldozatok szinte kivétel nélkül 80 év fölötti, súlyos betegség(ek)ben szereplő emberek, hárman hetvenes éveikben jártak és egy 56 éves nő is szerepel közöttük, ő is súlyosan beteg volt.

Biztató adatokkal indul a vészhelyzet, sőt maximális vészhelyzet első igazi napja: az elmúlt 24 órában senki sem halt meg a koronavírus következtében és „csak” 165 új fertőzöttet diagnosztizáltak. A járvány kezdete óta 17 036-an betegedtek meg, ebből 9 930-an épültek fel és hagyhatták el a kórházat.

Az elmúlt hetekben a gyógyultak száma folyamatosan 200-300 körül mozgott, csütörtökön az ezret is meghaladta, ennek fényében elég kevésnek tűnik, hogy az utóbbi 24 órában mindössze 40 beteget nyilvánítottak Covid-mentesnek.

A koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma jelenleg 1 107.

Hirdetés

Intenzív terápián jelenleg 193-an tartózkodnak, miközben heteken keresztül ez a szám 200 felett volt.

Intézményes karanténban 12 351-en, házi elkülönítésben 17 797-en várják, hogy elmúljon a kéthetes karantén.

A járvány kezdete óta 313 621 tesztet végeztek el (tegnapi szám 310 407). Ez azt jelenti, hogy elég kevés mintavétel történt vasárnaptól hétfőig.

Hirdetés