Jó hír is érkezik Szebenből: több mint negyven fertőzött anyuka szült, egyetlen csecsemő sem kapta el a vírust

A karanténba zárt városban durván berobbant a járvány, de történnek még csodák is a megye legnagyobb kórházában.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben kizárólag rossz hírek érkeztek Nagyszebenből, ahol valósággal berobbant a járvány, a megyeszékhely hétfőtől vesztegzár alá került, ma azonban egy örömteli információ is érkezett a városból, egyenesen a megyei sürgősségi kórházból.

Az újszülött-osztály főorvosa bejelentette: az elmúlt három hétben több mint negyven koronavírusos édesanya szült a kórházban, s a kisbabák egyetlen esetben sem kapták el a fertőzést. Ez orvosi rejtélynek számít Maria Livia Ognean szerint, mivel világszerte sok olyan esetről lehet tudni, amikor a terhesség alatt vagy szülés után az anya átadta a vírust a babának.

Az egészségügyi minisztérium protokollja szerint egyébként az igazolt pozitív édesanyáktól elkülönítik az újszülöttet, erre szerencsére nem kellett sort keríteni a szebeni kórházban.

Szeben megye továbbra is vezeti a fertőzöttségi ráta alapján összeállított országos listát – ezer lakosra 9 beteg jut –, míg Nagyszebenben a karantén hétfői bevezetése óta is romlott a helyzet, kedden 13,6-nál tartott ez a mutató.

Hirdetés