Ja semmi, csak pár jómadár négymillió eurót lopott ki egy magánnyugdíjpénztárból (FRISSÍTVE)

Ráadásul Románia egyik legnagyobb magánnyugdíjpénztáráról van szó.

Hirdetés

FRISSÍTÉS

Közben kiderült, hogy a szóban forgó pénztár a BRD Magánnyugdíjpénztár-kezelő Társaság (SAFPP), amelynek vezetése máris kiadott egy közleményt, hogy lecsillapítsák a kedélyeket. Eszerint a sikkasztók a társaság saját alapjaiból loptak, és semmiféle kár nem érte a náluk letétbe helyezett tényleges nyugdíjalapokat, vagyis az ügyfeleiket. Azt is hozzátették, hogy a felmerült kért a részvényeseik pótolták, így a társaság a megszokott formában, zavartalanul működik tovább.

Az ország egyik legnagyobb magánnyugdíjpénztárában áll a bál.

Az történt ugyanis, hogy néhány alkalmazott úgy gondolta, ha már úgyis ott van az a rengeteg gondjaikra bízott pénz, miért ne csurranjon-cseppenjen belőle nekik is valami. A tervükhöz beszervezték egy, a pénztárral munkakapcsolatban álló bank két alkalmazottját, és elkezdték csurrantgatni-cseppentgetni a pénzecskét a saját, és bűntársaik számlájára.

Teltek múltak az évek, és mire a nyugdíjpénztár adminisztrátorainak feltűnt, hogy nem üti a széle a hosszát, addigra már több mint 4 millió euró (23,5 millió lej) hiányzott a kasszából.

Hirdetés

A rendőrség nem közölte a nyugdíjpénztár nevét, de azt igen, hogy a szintén a cégtől jövő feljelentés alapján már egyértelműen bebizonyosodott a sikkasztás ténye, így most 48 házkutatási parancsot adtak ki bukaresti, valamint, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Szeben, Brassó, Vâlcea, Vrancea és Gorj megyei címekre, továbbá összesen 80 idézést is, hogy pontosan felgöngyölítsék az ügy részleteit.

Hát eddig sem volt túl nagy bizodalmunk a jövőbeli nyugdíjainkra nézve, de… (a mondat folytatását a t. Olvasóra bízzuk.)

Hirdetés