Illusztráció

Hány rendőr kell egy szolgálati autó lemosásához? (VIDEÓval)

Az éjszaka közepén kapott választ a kínzó kérdésre néhány nem túl mélyen alvó szucsávai lakos: két rendőr és egy adó-vevő készülék.

Hirdetés

Egy elcsépelt rendőrvicc forgatókönyve lehetne a jelenet, ami Szucsáva egyik lakótelepén, egy önkiszolgáló autómosónál játszódott le az éjszaka kellős közepén. A környék lakói egy női hangra ébredtek, aki az adó-vevő készülék hangosbemondóján keresztül utasításokat ad kollégájának a rendőrautó szakszerű lemosásához.

„Még van sok mosnivaló ott? Szélvédő! Autószőnyeg! Autószőnyeg! Leejtetted!” – ezekre a szavakra ébredtek fel az autómosóval szembeni tömbház lakói éjszaka 1 óra magasságában. A jelenetet egy dühös lakos örökítette meg. Nem lett volna gond, ha a nő nem a hangosbemondót használja az utasítások leadására, és nem veri fel ezzel a lakóközösséget, melynek éjszakai nyugalmát éppen ő kellene biztosítsa.

Miután az internetre is felkerül a videó, a szucsávai rendőrség kénytelen volt magyarázatot adni a történtekre. Állítólag véletlenül kapcsolták be a hangosbemondót miközben a műszerfalat törölték.

A nonstop működő autómosó miatt egyébként már több panasz érkezett az önkormányzathoz, a rendőrséghez, sőt még a közegészségügyi hivatalhoz is, mert a környéken élőket zavarja, hogy éjszaka is sokan járnak oda autót mosni. Az autómosót működtető céget már  büntették is a megengedett zajszint átlépése miatt, mindhiába. Ezzel sem sikerült elérni, hogy csökkentse a nyitvatartási időt, esetleg hangtompító falakat szereljen fel.

Hirdetés