Florin Cîțu meg akar oldani mindent. Kezdetnek 1600-ra növeli az intenzív terápiás helyek számát

Aztán 1800-ra. És megoldja az emberhiányt is az egészségügyben. Ha ez így megy tovább, az autópálya-építést is rá kellene bízni!

Hirdetés

Úgy tűnik, Florin Cîțu egyszerre két kávét ivott reggel.

Mint tudjuk, a miniszterelnök tegnap estétől kezdve már nemcsak miniszterelnök, hanem ideiglenes egészségügy-miniszter is, miután ő maga ebrudalta ki a tisztségből Vlad Voiculescut, Dan Barna meg nem vállalta, hogy beugrik a helyére, amíg sikerül kinevezni egy új tárcavezetőt.

Cîțu ma már egyeztetett is a közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel, majd bejelentette, hogy vasárnapra 1600-ra emelik az intenzív osztályok férőhelyeinek számát, a következő elérendő cél pedig az 1800 intenzíves hely lesz, amiért majd „erőfeszítéseket tesznek”.

Ha a miniszterelnök/egészségügy-miniszter ígérete valóra válik, ez azt jelenti, hogy a következő néhány nap alatt csaknem 70 új ágyat pakolnak be országszerte az intenzív osztályokra, Vlad Voiculescu ugyanis megboldogult miniszter korában, múlt vasárnap még azt nyilatkozta, hogy mindössze 6 darab szabad intenzív terápiás ágy van az egész országban, olyan körülmények között, hogy akkor 1513 felnőtt, és 16 kiskorú fertőzött volt kritikus állapotban.

A csütörtöki jelentés szerint jelenleg egyébként összesen 1518-an vannak az intenzíven.

Hirdetés

Florin Cîțu egyúttal arra is ígéretet tett, hogy az emberhiányt is megoldja az egészségügyben.

Aztán, ha holnap egy seprűvel jelenik meg a parlamentben, akkor tudni lehet majd, hogy felmondott a takarítónő, és a miniszterelnök az ő helyére is beugrott.

Hirdetés