Ekkor térhetnek vissza a diákok az iskolapadokba az egészségügyi miniszter szerint

Persze Nelu Tătaru sem mondott konkrét időpontot, de azért támpontnak jó a nyilatkozat.

Hirdetés

Szülők és diákok százezrei ülnek tűkön a koronavírus-járvány kezdetén elrendelt korlátozások nyomán, azt találgatva, vajon mikor érhet véget a kényszerű bezártság, és mikor jön el az az időpont, amikor nem a többé-kevésbé sikeres online oktatásra kell hagyatkozni, hanem a diákok végre visszatérhetnek a tanintézményekbe.

Nos, Nelu Tătaru egészségügyi miniszter most bedobott egy hozzávetőleges időintervallumot a köztudatba: kedden este az Antena 3 hírcsatornának nyilatkozva azt mondta, május végén vagy június elején nyílhatnak meg újra az iskolák kapui.

Persze ő is kimondta a varázsszót: talán.

Mert hozzátette azt is, hogy nagyon vigyázni kell a gyerekekre, és pontosan ki kell dolgozni az oktatás újraindításának protokollját. Ez ügyben éppen szerdán egyeztet az oktatási miniszterrel.

Megszólalt az ügyben Ludovic Orban miniszterelnök is, aki a román közszolgálati televízióban megerősítette: a kormánynak esze ágában sincs befagyasztani a tanévet, a cél az, hogy a közoktatásban tanuló diákok és az egyetemi hallgatók is letehessék az összes vizsgát.

Hirdetés

Klaus Iohannis államfő kedden csillantotta fel az első reménysugarat, hogy a szükségállapot május 15-i lejárta után elkezdődhet a járvány miatti korlátozások fokozatos lazítása, így a rendes tanítás újraindítása is valamikor ezen dátum után esedékes.

Lehetőleg minél hamarabb.

Hirdetés