Egy községben el kell adni az iskolabuszokat, hogy kifizethessék a falunapi zenészeket

Sokba került a hacacáré, szomorú döntést kellett hozni.

Hirdetés

Nagyon komoly adósságba verte magát a Vâlcea megyei Sutești község önkormányzata egy falunapi buli miatt. Most itt nem azt kell elképzelni, hogy a szervezők egy méregdrága zenekarral lepték meg a helybelieket, a helyzet ennél kacifántosabb.

Kiderült, a kilenc évvel ezelőtti falunapi rendezvényen fellépett egy szatmári banda, csak hát a gázsit azóta sem kapták meg, így bírósághoz fordultak. A szerződésben rögzített fellépési díj 25 ezer lej lett volna, amely azóta 520 ezerre dagadt a késedelmi kamattal együtt, s a vége az lett, hogy a polgármesteri hivatal ellen kényszervégrehajtás indult.

Ekkora összeget nyilván nem lehetett lefaragni a község (alig kétmillió lejes évi) büdzséjéből, ezért az önkormányzat elkeseredett döntést hozott: áruba bocsátotta a település két iskolabuszát, mellyel több mint száz gyereket szoktak suliba hordani.

Amennyiben a járgányokat sikerül eladni, végre pont kerülhet a zenekaros ügy végére, ennek viszont a gyaloglásra kényszerülő gyerekek isszák meg a levét. Reméljük, legalább a szüleik jól kitáncolták magukat kilenc évvel ezelőtt…

Hirdetés