Egy jó kis polgármesteri látványfaültetés után elhordták a fákat Kolozsvár egyik központi teréről (FOTÓK)

Az embernek néha az az érzése, Emil Boc mindenütt ott van. Persze nincs. És ha nincs, akkor a fák is eltűnnek, amiket nagy fotózgatás közepette elültetett.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: Emil Boc, Kolozsvár multikulti polgármestere természetesen reagált a sajtóban és a Lucian Blaga (ex-Béke, Szentgyörgy stb.) téri fák eltűnésére. Állítása szerint a fákat a felújítási projekt tervezője távolíttatta el, ugyanis nem adnak elég árnyékot. Az árnyékszegény fák helyére hamarosan dús lombozatúak kerülnek. És akkor minden jó lesz. Persze, ez esetben is feltehető a kérdés: ugyan miért nem ültettek egyből ilyen fákat?

Tulajdonképpen nem történt semmi különös. Mármint a fenékkel történő gondolkodás világában. De azért mégis, nézzük meg közelebbről, fejjel gondolkodva.

Kolozsvár központjában nagy erőkkel folyik az utcák, terek felújítása. Helyes! Ez történik a Lucian Blaga (volt Béke, Szentgyörgy, Arany János, London) téren is. Helyes!

Július 13-án Emil Boc, a kincses és intelligens és jövőből idepottyant csodaváros multikulturális polgármestere megjelent a téren, ásót ragadott, és gödröket ásott (de legalábbis hozzájárult az ásáshoz), amelyekbe fákat ültettek, mert Kolozsvár zöld város is. Ebben nincs semmi különös, az utóbbi időben Boc úr mindenhol ott volt, ahol likat kellett ásni egy fának. Szépen le is fotózták, hadd maradjon meg az utókornak.

A polgármester úr ás. (A kép Emil Boc Facebook-oldaláról származik.)

A polgármester úr jó munkát végzett. (A kép Emil Boc Facebook-oldaláról származik.)

Hirdetés

Aztán eltelt két hét és hopp, egy enyhén borús hétfői napon a fák elszöktek a térről. Na jó, nem szöktek el. Jöttek valakik, kikapták őket a helyükről és szevasz, ott se voltak. Pontosabban, egy fát otthagytak, mutatóba. A többi néma csend és tátongó gödör.

Egy, csak egy fa maradt talpon a vidéken, hogy a Toldit parafrazáljuk. Őrzőn, árván.

Gödörtől gödörig a sűsűrödő alkonyatban, hogy innen se maradjon el a parafrázis. Szép, nem?

Persze, nagy valószínűséggel nem fatolvajok voltak. Hanem hozzáértők, akik feltehetőleg azért vették ki a fákat jövendőbeli helyükről, hogy más valakik folytathassák a munkálatokat, és a fák a jó mulatság, férfimunka végén szépen visszakerülnek a helyükre. (Legalábbis a jóindulatú forgatókönyv szerint.) De akkor kérdezzük, halkan: az Isten szerelmére, mire volt ez jó? Hiszen minden munkálat pénzbe kerül, nem? És bocs, de ez alaposan kidobott pénz. Ügyes, Boc!

Hirdetés