Egy hónap alatt meghatszorozódott az intenzíven ápoltak száma

A kórházban fekvőké és az elhalálozásoké is. Eközben Dániában megszűntek a korlátozások, igaz, a lakosság háromnegyedét beoltották.

Hirdetés

Tudjuk (mert olvastuk a Facebookon), hogy nincs semmiféle járvány, semmiféle koronavírus, csak a háttérhatalom próbálja kiirtani az emberiséget kísérleti oltásokkal, amiért senki nem vállalja a felelősséget, és amelyekbe csipeket és mindenféle mérgeket dugtak a gyíkemberzsidóbilderbergbillgécek.

Ennek ellenére ma, szeptember 11-én Romániában 581 embert kell intenzív osztályon ápolni, mivel a koronavírus okozta covid-19 súlyos formájában szenvednek – derül ki a legfrissebb hivatalos tájékoztatásból. Ez a szám hatszorosa a pontosan egy hónappal ezelőttinek, augusztus 11-én ugyanis 96 személy volt intenzíven coviddal.

Alakul a napi új esetek száma is: szombaton 2 648 új fertőzést regisztráltak, ami az augusztus 11-i 326-nak a nyolcszorosa. Az elmúlt 24 óra alatt 48 812 tesztet végeztek.

A covid-19-cel összefüggésbe hozható elhalálozások száma is jelentősen növekedett az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest: a ma regisztrált 47 haláleset 5,8-szorosa az augusztus 11-i számnak (8).

Augusztus 11-én 710-en voltak kórházban koronavírus-fertőzés miatt, ma ez a szám 4 454, ami több, mint 6-szoros növekedés egy hónap alatt. 116 gyereket is kórházban ápolnak, közülük nyolcat intenzíven.

Hirdetés

Eközben a teljes oltási sorozattal beoltottak aránya alig súrolja alulról a 27 százalékot.

Dániában megszűntek a korlátozások

Dánia az első európai ország, ahol pénteki hatállyal feloldottak minden, a járvány miatt korábban bevezetett korlátozást. Péntektől az embereknek nem kell arcmaszkot viselniük, az oltási igazolást sem kell sehol felmutatni, és az alkalmazottak is teljes létszámban visszatérhetnek az irodákba és más munkahelyekre. Dániában augusztus közepétől folyamatosan csökken a napi esetszám, ennek megfelelően az aktív eseteké és az elhalálozásoké is. Mindez úgy lehetséges, hogy a lakosság 73 százalékát teljesen beoltották, ez az arány a 65 év fölöttiek körében 96 százalékos.

 

Hirdetés