Egy, csak egy legény van talpon a román fociban: idén is a CFR élte túl az európai kupaküzdelmek selejtezőit (VIDEÓval)

A kolozsvári csapat ezúttal is bejutott az Európa Liga csoportkörébe, miután csütörtökön este legyőzte a finn bajnokot.

Hirdetés

Miközben a FCSB-t kiütötte a koronavírus, a Craiovát és a Botoșani-t pedig egy-egy szerény képességű grúz, illetve macedón csapat golyózta ki, a fellegvári együttes megint ott lesz az Európa Liga csoportkörébe.

Ehhez a finn bajnok KUPS-t kellett legyőzni csütörtök este, amit Dan Petrescu edző minden óvatoskodása ellenére, minimalista futballal is könnyedén teljesített a csapat.

A vezetés már az 5. percben megvolt, Ciprian Deac ezúttal szögletből és szabadrúgásból osztott ki két gólpasszt Mario Rondónnak, a harmadikat pedig Gabriel Debeljuh lőtte közelről, Adrian Păun passza után. A finn védelem a legkisebb kolozsvári nyomásra is hibázott, ám a CFR erőt kímélő focija miatt ebből a nyomásból kevés volt a meccsen.

Petrescu 1-0 után kivárásra játszott, hagyta támadni és ívelgetni a finneket, akik mentek is előre, csak éppen egyetlen pontos lövésük sem volt 90 percen át. A 91. percben a cserecsatár Udoh ugyan belőtte a meccs legszebb gólját, a labda a felső lécről vágódott be, de ekkor már a Kuopio játékosai sem hittek a továbbjutásban.

Mivel a CFR előző évi sztárvendégeinek többsége (Sevilla, Lazio, Rennes) idén a Bajnokok Ligájában szerepel, kíváncsian várjuk, a pénteki sorsolás idén ősszel milyen új csapatokat hoz a Fellegvárra.

Hirdetés

Európa Liga, play-off kör:
Kolozsvári CFR–Kuopion Palloseura 3-1 (Rondón 5., 56., Debeljuh 56., illetve Udoh 90+1.)

Hirdetés