Egy bűnbanda egymás után tünteti el a pénzzel teli széfeket, a rendőrség köpni-nyelni nem tud

Legutóbb egy polgármesteri hivatalt raboltak ki lazán, de még csak nem is ez volt a legnagyobb dobásuk.

Hirdetés

Hosszú hónapok óta az orruknál fogva vezeti a rendőröket egy bűnbanda Vaslui megyében, ötödszörre is sikerült véghezvinniük egy tökéletes rablást.

Mivel mostanában sikert sikerre halmoznak, a símaszkos rosszcsontok nagy fába vágták a fejszét: kedden hajnalban egy polgármesteri hivatalt raboltak ki, gengszterfilmekbe illő módszerekkel.

Feltörték ügyesen a Blăgeşti-i községháza bejáratát, a pénzzel teli széfet pedig magukkal vitték. A rendőrség közleménye szerint a széffel együtt 65 ezer lej tűnt el – többek közt az alkalmazottak fizetésére, valamint a szociális segélyekre félretett pénz –, ráadásul a térfigyelő kamerák felvételeit tároló számítógépnek is nyoma veszett.

Egyébként az elmúlt 18 hónapban ez az ötödik olyan rablás a környéken, melynek az elkövetőit a rendőrség képtelen beazonosítani. Korábban egy futárszolgálatot, egy önsegélyző pénztárt, egy zálogházat és egy csirkefarmot is sikerült hasonló módszerekkel kirabolni.

Utóbbi helyszínről egy 250 kilogrammos széfet vittek el, benne 1 100 000 lejjel. A rendőrök csak gyanítják, hogy ugyanarról a bűnbandáról van szó, de ennél tovább nem jutottak, pedig úgy nyomoznak, hogy a szívük szakad meg.

Hirdetés