Balkáni politizálás: már megint széttrollkodták a főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóját

Ezúttal szekrény nem volt, csak a helyszínt körbedudáló szemeteskocsik és az újságírókat fertőtlenítőszeres vízzel telibe spriccelő útmosók.

Hirdetés

Aljas trükkökkel folyamatosan kellemetlen helyzetek elé állítja a PSD a főpolgármesteri tisztségre elég nagy eséllyel pályázó Nicușor Dan jelöltet. Miután pár hete az év egyik legviccesebb sajtótájékoztatóját sikerült összehozni a szekrénnyel érkező, minősíthetetlen módon viselkedő szocdem alpolgármester, Aurelian Bădulescu közreműködésével, Nicușor Dan ismét szokatlan helyre, egy forgalmi csomóponthoz hirdette meg a sajtóértekezletét.

A helyszínen megjelentek az 5. kerülethez tartozó szemeteskocsik, melyek egy percre sem hagyták abba a dudálást, ismét ellehetetlenítve az értelmes kommunikációt. A PSD-s vezetésű kerület egyik helyi járőrautója is jelen volt, de nem avatkozott közbe, sőt, még a rendőr figyelmeztette a politikust, hogy mutasson némi jó modort.

A tehergépkocsikon a #DF és a #Fapte (Tettek) felirat volt olvasható, csak hogy legyen egyértelmű, hogy Daniel Florea 5. kerületi polgármester áll az egész mögött. A gépkocsik nem kímélték az újságírókat sem: az egyik útmosó jármű fertőtlenítőszeres vízzel spriccelte nyakon a sajtó munkatársait. Nicușor Dan azt mondta, feljelentést tesz mind a köztisztasági vállalat, mind a helyi rendőrség, mind a polgármester ellen. A PNL és az USR jelöltje nem véletlenül utalt a bányászjárásra, hiszen akkor is el akarták hallgattatni azokat, akik nem osztották az akkori hatalom nézeteit.

Úgy tűnik, a PSD egyes embereiben működnek a régi reflexek, és még büszkék is rá.

Hirdetés