Arra készült, hogy hétfőn délben azonnal lecseréli ócska tévéjét egy újra? Hiába! Zavar van a (kormány)erőben

Sajnos a remekül összedobott online jelentkezési rendszer nem biztonságos. Ezért inkább lezárták.

Hirdetés

Tavaly nagy sikernek örvendett a környezetvédelmi minisztérium által beindított roncsprogram, melynek keretében az emberek olcsóbban vásárolhattak új háztartási gépeket, a régiekért cserébe. Ezért a minisztérium idén is meghirdette a magánszemélyeknek szóló roncsderbit, méghozzá december 15-én, hétfőn délre, 40 millió lejes költségvetéssel, még több lehetőséggel, értsd, a korábban megszokottakon kívül idén porszívókat, ruhaszárítókat laptopokat és táblagépeket is lehet majd venni.

És eljött a december 15., a hétfő, a dél, de meglepetés is érkezett: a roncsderbi egyelőre elmarad. Mégpedig a hivatalos magyarázat szerint a kibernetikai biztonság instabilitása okán. Magyarán: felmerült a gyanú, hogy a Környezetvédelmi Alap Ügyvezetősége által működtetett feliratkozási oldal nem biztonságos. Tehát bocsánat, a roncsderbi később indul. Hogy mikor? Egyelőre nem tudni. De majd szólnak. Addig tessék nyugodtan használni a régi porszívót, mosógépet, laptopot, miegyebet.

Ja, a kereskedőknek szóló hasonló oldal már december harmadikán megnyitotta kapuit. Próbából rákattintottunk, a cikk megírásának pillanatában ezt kaptuk:

Időközben Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter jelezte, hogy máris kérte a Környezetvédelmi Alap Ügyvezetősége igazgatójának menesztését, továbbá ellenőröket küld az intézményhez.

Hirdetés