Ajaj, megvan a negyedik koronavírus-fertőzött Romániában

A 47 éves temesvári férfi ugyanazzal a repülővel utazott, mint a korábbi koronavírussal diagnosztizált beteg.

Hirdetés

Újabb koronavírus-fertőzést jelentett be a Stratégiai Kommunikációs Csoport kedden: a negyedik beteg egy 47 éves temesvári férfi, akit azután helyeztek karanténba, hogy kiderült, a harmadik romániai koronavírus-fertőzőtt személy mellett utazott a repülőn.

Érdekes, hogy a férfi teljesen tünetmenetes (attól még vírushordozó lehet), és az első tesztje negatív volt. Kedden szállították át a karanténból a temesvári járványkórházba. A férfi szomszédságában két család lakik, melynek tagjait megelőzési céllal házi karanténba helyeznek.

A harmadik fertőzött egy 38 éves nő, aki február 20-án tért haza Olaszországból. Hazaérkezése után nem maradt otthon, és a közegészségügyi hivatal sem felügyelte az esetét, így a nő meglátogatta a szüleit és a barátait. Minden olyan személyen tesztet végeztek, aki érintkezhetett vele, és a hat tesztből mindegyik negatív lett.

A COVID-19 vírussal másik két romániai fertőzöttje közül az egyik máris meggyógyult, a két legutóbbi tesztje is negatív lett.

A belügyminisztérium keddi tájékoztatása szerint országos szinten 42 személy van intézményes karanténban, 9431 potenciális beteget otthonukban különítettek el.

Hirdetés