A zsaruk most épp kórházi ágyakkal riogatják a gyorshajtókat (VIDEÓval)

A vakációs időszakban történik a legtöbb baleset, a rendőrség most elriasztó kampányt indított.

Hirdetés

A román rendőrség kihelyezett egy kórházi ágyat a Bukarestet a tengerrel összekötő A2-es autópálya mellé egy benzinkúthoz.

Nem azért, mert annyit ittak, hogy orvosnak képzelik magukat, hanem mert elindult a Kilátás a kórházból című kampány, amellyel a gyorshajtástól akarják elriasztani az embereket.

A statisztikák szerint ugyanis a legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be, ráadásul a legtöbb ilyenre a vakációs időszakban kerül sor. Mert az emberek az egész évi stressz után már nagyon vágynak arra, hogy megérkezzenek a jól megérdemelt nyaralás helyszínére, és elfoglalják a szállásukat tengerparti vagy akár hegyvidéki kilátással. Csakhogy ezzel a nagy sietséggel kockára teszik a saját maguk és a mások életét is, és a festői panoráma helyett könnyen egy kórházi ágyon találhatják magukat, ahonnan nem épp olyan szép a kilátás.

A kampány mától (augusztus 10.) szeptember 30-ikáig tart országszerte, és a kihelyezett kórházi ágyak mellett többek között szórólap-osztogatásban is megnyilvánul, de a rendőrség hamis hirdetéseket is közzétesz szálláskereső oldalakon, amelyek a Vederedinspital.ro oldalra irányítják az oda kattintókat, ahol videós és egyéb tájékoztató anyagok is elérhetők a témában. (Mondjuk ez a hamis hirdetéses dolog tkp. illegális, de hát ők a zsaruk, mit csináljunk?)

Hirdetés

Vezessenek óvatosan, nehogy a tengerpart helyett a kórházban kössenek ki!

Ui.: Bár olyan kórházaink lennének, mint a kampányfotón…

Hirdetés