A szükségállapot lejárt, a koronavírus-helyzet változatlan (FRISSÍTVE)

Az elmúlt 24 órában 190 új fertőzöttet regisztráltak, 317-en meggyógyultak, hárman meghaltak.

Hirdetés

FRISSÍTÉS

14 újabb áldozatot szedett a koronavírus, életkoruk 36 és 83 év között mozgott. A Stratégiai Kommunikációs Csoport péntek délutáni tájékoztatása szerint mindegyikük szenvedett egyéb, krónikus betegségektől is. Az áldozatok Temes (2), Brassó, Vrancea (3), Suceava (4), Iași, Beszterce-Naszód, Argeș és Teleorman megyében vesztették életüket.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legfrissebb jelentése a romániai koronavírus-helyzetről nem sok újdonságot tartalmaz az elmúlt hetekhez képest. Nagyjából ugyanazok a számok ismétlődnek, és ez nem egy rossz hír. Az egyetlen feltűnőbb adat, hogy az elmúlt 24 órában mindössze hárman vesztették életüket a járványnak tulajdoníthatóan, miközben hosszú idő óta nem csökkent tíz alá az áldozatok száma.

190 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 16 437-re nőtt a romániai esetek száma. Ebből 9 370-en épültek fel, az elmúlt nap során 317-en. Várható volt, hogy a csütörtöki rekord szintjét nem sikerül tartani, amikor is több mint ezren hagyhatták el a kórházat. A járvány kezdete óta 1 056-an haltak meg, legutóbb egy 96 éves Neamț megyei férfi, egy 82 éves Maros megyei férfi és egy 66 éves konstancai férfi. Mindannyian más betegségben is szenvedtek.

A megyei adatok itt találhatóak.

Hirdetés

Intenzív terápián 219 beteget ápolnak jelenleg. Intézményes karanténban 14 441, házi elkülönítésben 14 791 személy tartózkodik. Az elkövetkező napokban várhatóan ezek a számok változni fognak, ugyanis a külföldről érkező román állampolgárokat már nem kötelezik az állami karanténközpontokba, hanem csak házi elkülönítésre.

A járvány kezdete óta 294 601 tesztet végeztek el, az elmúlt nap során 8 384-et.

Külföldön 2997 román állampolgár betegedett meg, 103-an életüket vesztették.

Hirdetés