A PSD elnöke azt mondja, egészségügyi okok miatt nem tud maszkot viselni

Marcel Ciolacu elmagyarázta, miért vétett a szabályok ellen a parlamentben.

Hirdetés

És akkor kedden folytatódott a koronavírus-járvány egyik velejárója, a nyilvános zárt terekben való maszkviselés kötelezettsége kapcsán hétfőn kirobbant román belpolitikai cicaharc.

Legalábbis Marcel Ciolacu, a legnagyobb ellenzéki párt, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke elmagyarázta, miért nem viselt maszkot hétfőn délután a parlamentben, amikor Ludovic Orban miniszterelnököt faggatták a honatyák a kormány által tervezett gazdasági mentőcsomagról.

Nos, Ciolacu a régi jó, bevált indokra hivatkozott: egészségügyi okokra.

Mint kedden elmondta, amikor nemrégiben rosszul lett a parlamentben egy sajtótájékoztató közben, és kórházba kellett szállítani kivizsgálásra, kiderült, hogy orrsövényferdülése van.

Emiatt pedig nehézséget okoz számára a maszkban lélegezni.

Hirdetés

Szép magyarázat, annyi szent.

De tényleg lehet benne valami, kiszivárgott információk szerint ugyanis a PSD arra készül, hogy úgy módosítsa a veszélyhelyzet idején érvényes intézkedésekről szóló, hétfőn elfogadott sürgősségi kormányrendeletet a parlamentben, hogy egészségügyi okokból kivételekre is lehetőséget biztosítson a maszkviselés kötelezettsége alól.

Mekkora szerencse egy ilyen kellemetlen egészségügyi probléma esetén, ha az ember éppen a parlament legnagyobb frakciójával rendelkező párt elnöke.

Hirdetés