A nagypályás plagizáló Ponta még a nagypályás zseniről is mások szavaival emlékezett meg (FRISSÍTVE)

A volt kormányfő Maradona halála kapcsán posztolt lopott gondolatokat.

Hirdetés

Frissítés: Victor Pontát időközben mikrofonvégre is kapták, aki a kínos bakiról csupán annyit tudott mondani, hogy a kommunikációért felelős stábja a hibás: a Twitter-oldalát egy külön csapat kezeli, az említett szöveghez tehát semmi köze, de a közzététel előtt azért ő is elolvasta és jóváhagyta. Na persze.

Az argentin zseni, Diego Maradona halálhíre kapcsán megszólalt szinte mindenki, aki hallott már valaha is a fociról. Többek között Victor Ponta is, aki szokása szerint mások gondolatait osztotta meg sajátjaként. Azaz plagizált.

Az egykori miniszterelnök ráadásul most nem csak szűk szakmai körökben ismert akadémikusok szövegét próbálta meg sajátjaként eladni, hanem a jóval ismertebb Gary Linekerét.

Aki remek focista volt, éppen azon az 1986-os világbajnokságon lett gólkirály, amelyet Maradona nyert meg egymaga Argentínának, jelenleg viszont csípős stílusú televíziós szakkommentátorként dolgozik.

Most sem tagadta meg önmagát, hiszen ellenfélként a pályán volt Maradona hírhedt „Isten keze” góljánál.

Hirdetés

„Óriási fölénnyel volt generációm legjobb játékosa, vitathatatlanul minden idők legnagyobbja is. Egy áldott, de zaklatott életet követően remélhetőleg békét lel Isten kezében” – írta Twitter-üzetében Lineker, és második mondata nem sokkal később egy az egyben visszaköszönt a bukott román miniszterelnök oldalán is. Amikor viszont a net népe felfedezte a másolást, rögtön átírta az üzenetet.

Victor Pontáról idén mondta ki a Legfelsőbb Bíróság, hogy doktori dolgozatában több tucatnyi oldalt plagizált más szerzők műveiből.

Hirdetés