A miniszterelnök szerint még egy kicsit kell kibírnunk, és jöhetnek a lazítások

Nicolae Ciucă azt mondja, a járványadatok biztatóak.

Hirdetés

Már nincs messze a koronavírus-járvány ötödik hulláma miatt bevezetett korlátozások feloldása Nicolae Ciucă miniszterelnök szerint.

A kormányfő szerdán este arról beszélt, a járványadatok biztatóan alakulnak, hiszen naponta két-háromezer fővel csökken az új fertőzöttek száma szombat óta, az előző heti adatokhoz képest pedig jelentős a csökkenés.

Mint elmondta, rendszerint a keddi adatokat veszik alapul, mivel a kevesebb hétvégi teszt után akkor indul be a heti nagyüzem.

Ciucă elárulta, már nem kell sokat aludni addig, amíg a kormány összeül, hogy a lehetséges lazításokról döntsön. Mint mondta, egyeztetett Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel, aki azt mondta, február 15-e után, az akkori adatok ismeretében kerülhet majd napirendre a kormány szintjén a korlátozások egy részének feloldása.

A miniszterelnök ezzel megerősítette az egészségügyi miniszter korábbi nyilatkozatait, amelyek szerint már márciustól a rendelkezésre álló helyek felének kihasználásával lehet majd rendezvényeket tartani, áprilistól pedig visszatérhet a normalitáshoz közeli állapot.

Hirdetés