Fotó forrása: Facebook | Viorica Dăncilă
Hatalom mindenáron
MTímea
2019. október 9. szerda, 10:47
Pénzt ígér a honatyáknak, ha nem megy át az ellenzék bizalmatlansági indítványa, és bűnvádi dossziékkal riogat, ha megszavazzák.

Nem olyan szaftos, mint a manapság nyilvánosságra kerülő szivárogtatások, de a román kormányfőről is előkerült egy hangfelvétel, mely rámutat, ő sem riad vissza a burkolt fenyegetőzéstől, ha a hatalom megtartásáról van szó. A mintegy 16 perces hangfelvételt a Newsweek szerezte meg és tette közzé szerdán, egy nappal azelőtt, hogy a parlament elé kerülne az ellenzék bizalmatlansági indítványa.

A PSD országos végrehajtó bizottságának (Cex) ülésén készült hangfelvételen Viorica Dăncilă PSD-elnök és Daniel Suciu fejlesztési miniszter hallható, amint nyomást gyakorolnak párttársaikra annak érdekében, hogy a megfelelő módon járjanak el az indítvány szavazásakor. A PSD vezetőtestülete úgy döntött, hogy a párt honatyái nem fognak szavazni, hogy ne merüljenek fel spekulációk azzal kapcsolatosan, hogy ki hogyan szavazott. Aki szavaz, annak nincs mit keresnie a pártban – tette egyértelművé a kormányfő, aki biztos abban, hogy ha a PSD-n belül nincs több áruló, az indítvány nem fog átmenni.

Persze, a párthűség nem marad kifizetetlenül: ha a kormány nem bukik, akkor a honatyák és a PSD polgármesterei már pénteken sürgősségi rendelettel pénzt kapnak az Országos Településfejlesztési Programon (PNDL) keresztül. Viszont ellenkező esetben nemhogy pénzt nem fognak kapni, de még bűnvádi dossziék is előkerülhetnek, mert a tét itt sokkal nagyobb, mint a kormányfői tisztség. A tét az ügyészek kinevezésével, az ügyészek törvénytelenségeit kivizsgáló különleges ügyosztállyal (SSIJ) és bűnvádi eljárásokkal kapcsolatos – fogalmazott a kormányfő.

A teljes hangfelvétel itt hallgatható meg.

comments powered by Disqus
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.