Fotó: a szentegyházi hegyimentők Facebook-oldala
Drámai!
gycsaba
2019. szeptember 13. péntek, 17:13
Szomorú számok következnek a hegymászók idei csúcsszezonjáról.

Augusztus csúcsszezonnak számít a hegyen, a mentőknek is ekkor van a legtöbb munkájuk, s az idei különösen gyászosra sikeredett.

Az országos hegyimentő szolgálat közölte, az elmúlt hónapban tíz személy vesztette életét hegymászás közben – köztük az ország egyik leghíresebb alpinistája, Török Zsolt –, s további 214 személy szenvedett olyan súlyos balesetet, hogy mentővel vagy helikopterrel kellett kórházba szállítani.

A jelentés szerint augusztusban 527 alkalommal riasztották a szolgálatot, összesen 786 személynek nyújtottak segítséget.

Mint ismeretes, Török Zsolt aradi hegymászó a Fogarasi-havasokba indult el egy expedícióra, s miután három napig nem adott életjelt magáról, a családja úgy döntött, hivatalosan is eltűntnek nyilvánítja. Augusztus 17-én holtan találták egy nehezen megközelíthető szakadékban.  

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.