Tragédia
gycsaba
2019. augusztus 17. szombat, 15:36
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.

A híres aradi hegymászó a Fogarasi-havasokba indult el egy expedícióra, s miután három napig nem adott életjelt magáról, a családja úgy döntött, hivatalosan is eltűntnek nyilvánítja.

Török Zsoltot a Szeben és Argeș megyei hegyimentők nagy erőkkel keresték a belügyminisztérium egyik helikopterének a segítségével, s a délutáni órákban a Szeben megyei hegyimentősök vezetője, Adrian David megerősítette: holtan találták az alpinistát a Negoiu csúcs környékén, 2000 méter feletti magasságban, az alpinista egy szakadékba zuhant. 

A 45 éves Török Zsolt a világ számos csúcsát meghódította. Utolsó teljesítményei közé tartozik, hogy az egyesülés centenáriumának évében két társával, Romeo Popával és Teofil Vladdal a déli fal egy új útvonalán mászta meg a Himalája Pumori nevű, 7165 méteres csúcsát. Teljesítményéért kitüntetést is kapott a védelmi minisztériumtól.

Török Zsolttól Mihai Fifor belügyminiszter is elbúcsúzott a Facebook-oldalán. 

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.