Meg vagyunk lepődve
Szerző: Főtér.ro
2019. szeptember 12. csütörtök, 17:59
Ehelyett a parlament elé küldte Dăncilát. Egyre unalmasabb ez a meccs.

Épp lejárt a bukaresti asztalitenisz-bajnokság újabb fordulója: Klaus Iohannis államfő pár percig tartó csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján kerek-perec kijelentette azt,amit már előre megírtunk mi is, hogy egyetlen új minisztert sem fog kinevezni, míg Dăncilă miniszterelnök kormánya nem kér bizalmi szavazást a parlamenttől.

„A miniszterelnök asszony harmadszor fordul hozzám ezzel a kéréssel, de emlékeztetném, hogy mivel az ALDE kilépésével megváltozott a kormány politikai összetétele, az alaptörvény 85. cikkelye alapján bizalmi szavazást kell kérnie” – szótagolta el lassan és érthetően az államfő.

FRISSÍTÉS: Természetesen Viorica Dăncilă miniszterelnök válaszából semmit nem tudtunk meg arról, hogy a kormány milyen lépéseket tervez a jelenlegi patthelyzet feloldása érdekében, és arra sem kaptunk érdemi választ, hogy a kabinet végül kér-e bizalmi szavazást a parlamenttől. A szokásos kampányduma végén (a PSD megemelte a fizetéseket, a nyugdíjakat, az ország javát akarja, Iohannis meg mindent elvenne mindenkitől stb.) Dăncilă annyit mondott, nem fél kiállni a parlament elé, mert biztos abban, hogy a PSD-nek továbbra is többsége van. Ennyi.
comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.