Meg vagyunk lepődve
Szerző: Főtér.ro
2019. szeptember 12. csütörtök, 17:59
Ehelyett a parlament elé küldte Dăncilát. Egyre unalmasabb ez a meccs.

Épp lejárt a bukaresti asztalitenisz-bajnokság újabb fordulója: Klaus Iohannis államfő pár percig tartó csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján kerek-perec kijelentette azt,amit már előre megírtunk mi is, hogy egyetlen új minisztert sem fog kinevezni, míg Dăncilă miniszterelnök kormánya nem kér bizalmi szavazást a parlamenttől.

„A miniszterelnök asszony harmadszor fordul hozzám ezzel a kéréssel, de emlékeztetném, hogy mivel az ALDE kilépésével megváltozott a kormány politikai összetétele, az alaptörvény 85. cikkelye alapján bizalmi szavazást kell kérnie” – szótagolta el lassan és érthetően az államfő.

FRISSÍTÉS: Természetesen Viorica Dăncilă miniszterelnök válaszából semmit nem tudtunk meg arról, hogy a kormány milyen lépéseket tervez a jelenlegi patthelyzet feloldása érdekében, és arra sem kaptunk érdemi választ, hogy a kabinet végül kér-e bizalmi szavazást a parlamenttől. A szokásos kampányduma végén (a PSD megemelte a fizetéseket, a nyugdíjakat, az ország javát akarja, Iohannis meg mindent elvenne mindenkitől stb.) Dăncilă annyit mondott, nem fél kiállni a parlament elé, mert biztos abban, hogy a PSD-nek továbbra is többsége van. Ennyi.
comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.