közúti szafari
Szerző: Főtér.ro
2019. szeptember 11. szerda, 17:17
Vad párhuzam következik.

Állati kedd volt mindkét régióban, az biztos: Finnország északi részén, a Lappföldön két katonai páncélautó ütközött össze egy úttesten kóválygó rénszarvas miatt, Gyergyószárhegy közelében pedig egy sétáló medve miatt borult az árokba egy személygépkocsi, miután a sofőr megpróbálta kikerülni a szabálytalanul közlekedő nagyvadat.

A lappföldi baleset következtében tizenkét katona került kórházba, a székelyföldi közúti incidens után egy 25 éves fiú és egy 18 éves lány szorult orvosi ellátásra.

Mikulásországban mintegy 340 ezer rénszarvas él, a hatóságok aggódnak is rendesen, amióta az állatok nem félnek a motorzajtól, nálunk pedig a medvés közúti és vasúti balesetek száma olyan szinten megugrott, hogy lassan külön rovatot is indíthatnánk a témában.

Legutóbb itt és itt számoltunk be hasonló esetekről.  

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.