Székelyhon
Bocsánat!
Edgár
2019. augusztus 27. kedd, 16:39
Az anyamedve sokáig őrizte a bocs tetemét.

Medvebocsot gázoltak halálra az Újtusnád és Nagytusnád közötti útszakaszon, hétfőn késő este. A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Hargita Megyei Környezetőrség és a Szent Anna Vadászegyesület képviselői, illetve Tusnád község állatorvosa kedden a helyszínen vizsgálódott, és megállapították, hogy a vadállat nem az orvvadászok, hanem közúti baleset áldozata lett, a szándékosság lehetőségét kizárták.

A nőstény medvebocs alig féléves volt. Az út menti kukoricásba gyakran „tért be” egy hárombocsos anyamedve; egyik bocsa ezúttal nem volt elég fürge. A kétségbeesett anya sokáig a bocs mellett időzött, nem is lehetett megközelíteni azt. A tetemről a vadászegyesület gondoskodik. További részletek a Székelyhonon.

A medvés közúti és vasúti balesetek száma egyébként meglepően megugrott az utóbbi időben, pusztán ez is jelzi, mekkora gondot jelent az élettér zsugorodásához képest túlszaporodott állomány, és mennyire nem tudnak ezzel mit kezdeni az illetékes hatóságok. Nemrég egy útra tévedt medvét például zsinórban négyen is elgázoltak

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.