Illusztráció
Geoblokkolás
MTímea
2019. szeptember 10. kedd, 09:49
Nem volt ezzel egyedül, az erdélyi szurkolók nagy része az ígérgetések ellenére a geokódolás gyűlölt feliratával szembesült a magyar nyelvű sportadón.

Nagyon sokan arra számítottak, hogy hétfőn este csak lazán hátradőlnek a karosszékben, és egy sör társaságában végigszurkolják a Magyarország és Szlovákia közötti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést. Mivel előzetesen arról volt, hogy az MTVA megoldotta a problémát, így az Erdélyben és a Felvidéken élő magyarok az Eb-selejtezőket és a felkészülési meccseket is látni fogják az M4 Sporton, jogosan számítottunk arra, hogy nem lesz gond a közvetítéssel.

Ehhez képest az RCS & RDS kábelszolgáltató előfizetőinél (mely a legnagyobb szolgáltató Romániában) ismét megjelent a gyűlölt felirat: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”.

A Krónika közlése szerint egyedül a UPC romániai előfizetői Telekom Románia előfizetői élvezhették a magyar–szlovák meccset. Az már finoman szólva furcsa, hogy még a szlovák közszolgálati televízió csatornája, az STV1 sem kódolta a mérkőzést, így akiknek a csomagjában megtalálható ez az adó, zavartalanul követhették a magyar–szlovák összecsapást. Ugyanakkor a német RTL csatorna sem blokkolta sportközvetítései külföldi sugárzását, itt az Észak-Írország és Németország futballválogatottjának EB-selejtezőmérkőzése volt követhető, írja a lap.


Korábban Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója azt nyilatkozta, hogy az engedélyező kártya beüzemelése a szolgáltatókon múlik, és ha valaki nem tudta nézni a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccset, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy „a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén”.

Talán az volt a leginkább dühös hétfőn este, aki ezt megtette, de úgy látszik, mindhiába.

A meccsről itt írtunk bővebben.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.