Látnok
gycsaba
2019. szeptember 9. hétfő, 20:02
Úgy szórja a vad „metaforákat" Mihai Chirica, mintha nem lenne holnap.

Iaşi szociáldemokrata polgármesterének soha nem kellett a szomszédba mennie egy jó kis hajmeresztő kijelentésért, az elmúlt napokban azonban kicsit messzire gurult a gyógyszere.

Az oktatási rendszert rendszeresen bíráló elöljáró egy hétfői tanévkezdő rendezvényen úgy fogalmazott, a romániai szakoktatás annyira gyatra állapotban van, hogy a külföldi építőtelepeken a román vendégmunkások teljesítenek a leggyengébben.

Mondjuk az sem volt gyenge, amikor a minap egy helyi televíziónak azt nyilatkozta, a fiatal generáció nem a romániai városokat választja, hanem külföldre megy dolgozni, és „látjuk amint a fiatal és szép lányok közül a legtöbben prostituáltakká válnak, és így lesznek tele a hírek a román kivándorlókkal mindenfelé”.

Mihai Chirica egyébként az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) is kiverte a biztosítékot, amikor egy helyi lapnak azt mondta, ha az állam nem fektet be az oktatásba, akkor „majd elárasztanak a kongóiak, a szomáliaiak, a szíriaiak, és más, a fáról nemrég lemászott népek, s majd ők lesznek a főnökeink”.

Ja, utólag azt mondta, kijelentését csupán metaforának szánta.  

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.