elkerülhető lett volna a tragédia
Edgár
2019. augusztus 19. hétfő, 10:06
Az éjszaka elhunyt az incidens kilenc sérültjének egyike; a Buzău megyei neuropszichiátriai kórház igazgatója felmondott.

Sorina Pintea egészségügyminiszter jelentette be hétfő reggel, hogy ötre emelkedett a săpocai áldozatok száma, az egyik áldozat ugyanis az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe a kórházban. A neuropszichiátriai kórház igazgatója közben benyújtotta felmondását.

A buzăui törvényszék vasárnap este az ügyészek kérését jóvá hagyva úgy döntött, rendőrségi felügyelet alatt ismét beutalják a kórházba a négy embert megölő 38 éves férfit, hogy megvizsgálják, szellemi képességének a birtokában volt-e, amikor a szombatról vasárnapra virradó éjszaka egy infúzióállvánnyal ütlegelni kezdte betegtársait.

A helyszínre érkező egészségügyminiszter szerint emberi hibák egész sorát követték el a săpocai neuropszichiátriai kórházban. Az ápolóknak például nem lenne szabad engedniük, hogy a páciensek hozzáférhessenek tompa tárgyakhoz, mégis bent hagyták felügyelet nélkül az infúzióállványt egy olyan kórteremben, ahol pszichés betegek vannak.

A tárcavezető szerint az is hibás intézkedés volt, hogy a későbbi tettes mellett ugyanabban az ágyban helyeztek el egy másik alkoholelvonási tünetekkel küzködő férfit is, holott az osztályon lettek volna még szabad ágyak. 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?