fékezhetetlen indulatok
Edgár
2019. augusztus 18. vasárnap, 11:44
Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.

Egy infúzióállvánnyal vert agyon négy beteget, további kilencet pedig megsebesített egy páciens a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházában. A 38 éves Buzău megyei férfit csütörtökön utalták be a pszichiátriára alkoholelvonási tünetekkel.

A támadás után menekülőre fogta a dolgot, ám egy, az épületben tartózkodó rendőrnek – aki egy másik beteg kórházba utalása ügyében volt a helyszínen – sikerült megállítani és őrizetbe venni.

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Laurenţiu Pantazi az Agerpresnek elmondta, a támadó előbb a saját kórtermében lévő betegeket ütlegelte a súlyos állvánnyal, majd egy szomszédos kórterem pácienseire támadt.

A kórház igazgatója, Viorica Mihalaşcu az Antena 3 televíziónak elmondta, az incidens nagyon gyorsan, alig egy perc alatt zajlott le, mire az osztályon tartózkodó három ápoló valamelyike közbeléphetett volna, már megtörtént a baj. Az igazgató szerint a férfi akut pszichotikus állapotban követte el tettét, ami nagyjából azt jelenti, hogy elvesztette kapcsolatát a külvilággal, nem volt tisztában vele, mit tesz.

Az igazgató azt is megerősítette, hogy a támadásnak 13 áldozata van, közülük hárman a helyszínen életüket vesztették, egy személy pedig a Buzău megyei sürgősségi kórházban halt bele fejsérüléseibe. További három beteg szintén súlyos koponya- és agyi sérüléseket szenvedett, hatan pedig enyhébb arcsérülésekkel „megúszták” a támadást.

Viorica Mihalaşcu szerint az elkövető egy „normál felügyeleti rendszerű” kórterembe volt beutalva, tünetei ugyanis nem vetítették előre a tragédiát. Az ügyben a Buzău megyei törvényszéki ügyészség vizsgálatot indított. 

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.