Emlék, hely
MTímea
2019. augusztus 19. hétfő, 19:16
Az aradi önkormányzat úgy döntött, így tartja életben az egyik legsikeresebb romániai hegymászó emlékét.

Úgy döntött az aradi önkormányzat, hogy a múlt héten a Fogarasi havasokban tragikusan elhunyt hegymászóról, Török Zsoltról nevez el egy parkot. A jelenleg gyermekparkként működő zöldövezet területén hamarosan gördeszkapályát, mászófalakat, kikapcsolódásra alkalmas részeket és szabadtéri könyvtárat is kialakítanak.

A városháza által kiadott hivatalos tájékoztatásban úgy méltatják Török Zsoltot, mint aki Arad és Románia nagykövete volt a világban. Nemcsak korának kiemelkedő egyénisége volt, hanem igazi példakép lehet a következő generációk számára is.

Török Zsoltot az aradi Ioan Slavici Színházban ravatalozták fel, temetését kedden 14 órától tartják az aradi Felsőtemetőben.

A híres aradi hegymászó a Fogarasi havasokba indult el egy expedícióra, s miután három napig nem adott életjelt magáról, a családja úgy döntött, hivatalosan is eltűntnek nyilvánítja.

Török Zsolt holttestét a Negoiu csúcs környékén, 2000 méter feletti magasságban találták meg. Az alpinista egy szakadékba zuhant. 

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.