Segítő kezek
gycsaba
2019. augusztus 17. szombat, 11:29
Ezt nevezik közösségi összefogásnak.

Elérte a célját a Háromszéki Közösségi Alapítvány által (is) támogatott adománygyűjtő kampány: Hans Hedrich aktivistának sikerült összegyűjtenie a Holzindustrie Schweighofer ellen még 2016-ban elveszített per költségeit, azaz 4800 eurót. Erről a fogarasi Neuer Weg Egyesület alelnöke a Facebook-oldalán számolt be.

A Schweighofer az osztrák kereskedelmi bíróságon perelte be Hans Hedrichet és egyesületét, azt állítva, hogy blogként működő honlapjukon sértő és valótlan dolgokat állítottak a nagyvállalatról.

A bécsi pert a Neuer Weg elveszítette, nem volt ugyanis ügyvédjük, aki képviselje őket, az adakozásra pedig azért volt nagy szükség, mert különben Hans Hedrich elveszíthette volna a szülei által vásárolt házat. 

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.