Medvebűnözés
Szerző: Főtér.ro
2019. augusztus 15. csütörtök, 15:14
Persze nem művelődni érkezett.

A környezetvédelmi minisztérium illetékes elvtársait biztosan nem fogja érdekelni, de a felső-háromszéki településeken is komoly károkat okoznak a medvék, az ottani vadásztársaságok pedig egyetlen példány kilövésére sem kaptak engedélyt.

Arról nem is beszélve, hogy a vadkárokról szóló jelentéseket még csak válaszra sem méltatja a szaktárca.

Legutóbb kedden éjszaka Csernáton községben, a Múzeum utcában randalírozott egy medve, ahol az egyik portán egy több mint százkilós disznót tépett szét – írja a Háromszék napilap.

Pár nap leforgása alatt ez volt a második medvetámadás a Kézdivásárhely melletti településen, ahol a híres Haszmann Pál Falumúzeum működik.  

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.