Mircea Drăghici | Fotó forrása: digi 24
DNA-kció
MTímea
2019. augusztus 14. szerda, 20:43
De legalább belekeverte az ügybe azt az embert, aki a PSD internetes propagandagépezetét működtette, így ellene is eljárás indulhatott.

Ha már az előző cikkben úgyis szóba került, hogyan csapolhatta meg a pártkasszát a PSD volt kincstárnoka, Mircea Drăghici, íme a legújabb részlet a korrupcióellenes ügyészség vádiratából, melyet a G4Media.ro szerzett meg. A sikkasztás mellett a DNA újabb eljárást indított ellene, mert eskü alatt állított hazugságokat az ügyészeknek. A kincstárnok a párt pénzéből vásárolt házról azt hazudta, hogy a PSD online tevékenységének központi székhelye volt, miközben ő és családja lakott benne. Egy tanút is belekevert az ügybe, aki szintén eskü alatt vallotta, hogy a PSD „székházában” dolgozott, vagyis abban a házban, amelyben Drăghici lakott.

A DNA ügyésze a távközlési társasághoz fordult annak kiderítésére, hogy milyen mobiltelefonok voltak rácsatlakozva a hálózatra a kérdéses időszakban. Így derült ki, hogy a volt kincstárnok hétköznaponként éjszaka ideje 46 százalékát az ingatlanban töltötte, míg az állítólagos alkalmazott a hivatalos munkaidő 1 százalékában tartózkodott ott. Ezzel bizonyították: nem igaz, hogy a párt egyik székhelye volt.

A tanú, Nicolae-Andrei Vasile ellen többek között hamis tanúzásért indított eljárást a DNA. A sajtó kiderítette róla, hogy a Van Consulting Solutions cég ügyvezető igazgatója, mely PSD-hez köthető oldalakat működtetett. Ezeken lejárató cikkeket közölt az ellenzékről, a #Rezist mozgalomról és Klaus Iohannis államfőről, ugyanakkor dicshimnuszokat zengett a PSD-kormányról. Ő üzemeltette az Antifakenews.ro nevű oldalt is, melyet a PSD propagandájára használtak, fiktív közösségi oldalakat is bekapcsolva a hálózatba.

 

comments powered by Disqus
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.