Mircea Drăghici | Fotó forrása: digi 24
DNA-kció
MTímea
2019. augusztus 14. szerda, 20:43
De legalább belekeverte az ügybe azt az embert, aki a PSD internetes propagandagépezetét működtette, így ellene is eljárás indulhatott.

Ha már az előző cikkben úgyis szóba került, hogyan csapolhatta meg a pártkasszát a PSD volt kincstárnoka, Mircea Drăghici, íme a legújabb részlet a korrupcióellenes ügyészség vádiratából, melyet a G4Media.ro szerzett meg. A sikkasztás mellett a DNA újabb eljárást indított ellene, mert eskü alatt állított hazugságokat az ügyészeknek. A kincstárnok a párt pénzéből vásárolt házról azt hazudta, hogy a PSD online tevékenységének központi székhelye volt, miközben ő és családja lakott benne. Egy tanút is belekevert az ügybe, aki szintén eskü alatt vallotta, hogy a PSD „székházában” dolgozott, vagyis abban a házban, amelyben Drăghici lakott.

A DNA ügyésze a távközlési társasághoz fordult annak kiderítésére, hogy milyen mobiltelefonok voltak rácsatlakozva a hálózatra a kérdéses időszakban. Így derült ki, hogy a volt kincstárnok hétköznaponként éjszaka ideje 46 százalékát az ingatlanban töltötte, míg az állítólagos alkalmazott a hivatalos munkaidő 1 százalékában tartózkodott ott. Ezzel bizonyították: nem igaz, hogy a párt egyik székhelye volt.

A tanú, Nicolae-Andrei Vasile ellen többek között hamis tanúzásért indított eljárást a DNA. A sajtó kiderítette róla, hogy a Van Consulting Solutions cég ügyvezető igazgatója, mely PSD-hez köthető oldalakat működtetett. Ezeken lejárató cikkeket közölt az ellenzékről, a #Rezist mozgalomról és Klaus Iohannis államfőről, ugyanakkor dicshimnuszokat zengett a PSD-kormányról. Ő üzemeltette az Antifakenews.ro nevű oldalt is, melyet a PSD propagandájára használtak, fiktív közösségi oldalakat is bekapcsolva a hálózatba.

 

comments powered by Disqus
Egy infúzióállvánnyal. További kilenc személy megsérült.
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.