Live is life
MTímea
2019. augusztus 12. hétfő, 19:01
Az ország leggyűlöltebb sofőrje jelenleg egészen biztosan az a részeg sofőr, aki egy család három generációját gázolta halálra Facebook-közvetítés közben.

Nem is tudjuk, mi a megrázóbb körülmény annak a három embernek a halálában, akik vasárnap délután lelték váratlan halálukat a Tulcea megyei Văcăreniben. Önmagában már az is durva, hogy egy család három generációja vesztette életét: egy hetedik hónapban lévő, állapotos nő, egy három éves gyermek és egy 79 éves nagymama. De, hogy a saját otthonuk udvarába tört be sportkocsijával a részeg ámokfutó, miközben a BMW szintén részeg utasa élőben közvetítette a balesetet, az már mindennek a teteje.

A kocsival hencegő sofőr nagy sebességgel haladt, közben az autóban ülők is heccelték, amikor elvesztette az uralmát az autó felett, átszakított egy kerítést és halálra gázolta a ház udvarán tartózkodókat. A 33 éves terhes nő még élt amikor a mentősök kiérkeztek a helyszínre, de a galaci kórházban belehalt sérüléseibe, a magzat életét sem sikerült megmenteni.

A sofőr könnyebben, két utasa súlyosabban sérült meg, arra azonban még maradt erejük, hogy elmeneküljenek a helyszínről. A sofőr későbbi őrizetbe vételekor kiderült, némi alkohol adta a bátorságot az őrült száguldozáshoz: vérében literenként 0,14 milligramm alkoholt mutattak ki.

Az eset éppen egy nappal azelőtt történt, hogy a kormány megszigorította a vezetés közbeni mobilhasználatért járó büntetést, ezzel próbálva gátat szabni annak a Facebook-élőzés őrületének, ami a felelőtlen sofőrök körében újabban divattá vált.

Az új előírások be nem tartása esetén a bírság mellett 4-5 büntetőponttal sújtják a gépkocsivezetőket. Ha más szabálytalanság is társul a mobilozáshoz, 30 napra búcsút inthetnek a jogsijuknak. A szabályozás azokra a járművekre is érvényes, melyekre nem szükséges járművezetői engedély, így például a biciklire és rollerre is.

comments powered by Disqus
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.