Karmester
Szerző: Főtér.ro
2019. augusztus 6. kedd, 19:03
Arról az úriemberről van szó, aki a székelyföldi temetőfoglalást és a tavalyi, bukaresti tüntetés szétverését is levezényelte.

Ne legyenek illúzióink, ebben az állandó fejetlenségben tévelygő, következmények nélküli országban tényleg bármi megtörténhet: régi ismerősünk, az úzvölgyi etnikai konfliktust levezénylő Sebastian Cucoșt hamarosan kinevezik a bukaresti csendőrség élére, valamiért épp az augusztus 10-ei tüntetés előtt. Ezt a Hotnews.ro belügyminisztériumi forrásokból tudta meg.

Cucoș – aki jelenleg az országos csendőrség helyettes parancsnoka –

vérbeli negatív médiasztárrá vált az elmúlt egy évben. Ő volt az, aki tavaly augusztusban, még országos főparancsnokként főszerepet vállalt a brutális tömegoszlatásban,

amelynek az lett a következménye, hogy a katonai ügyészség büntetőeljárást indított ellene (is).

A nevét az erdélyi magyarság is megjegyezhette: az úriember a csendőrség vezérkari főnökeként valamiért nagyon fontosnak érezte, hogy június 6-án részt vegyen az úzvölgyi hősi emlékműavatáson (erről itt egy beszédes videó), ahová

épp akkora állományt vezényelt ki, hogy az illegálisan beépített temető épségét ne tudják megvédeni,

ráadásul – a tavalyi bukaresti eseményekhez hasonlóan – a helyszínre érkező fociultrákkal is olajozottan együttműködött. Szóval a csávó valamit nagyon tudhat.

A főváros épp ismét egy hatalmas tüntetésre készül, melyre a szervező – a Diaszpóra Romániáért Polgári Akciócsoport – pont ma kapta meg az engedélyt. A mostani évfordulós tüntetést azért előzi meg fokozott várakozás, mert a tavalyi demonstráción kirobbant erőszaknak hónapokig tartó politikai kihatásai voltak Romániában.

Tegnap írtuk meg egyébként, hogy a belügyminisztérium menesztette az országos csendőrség főparancsnokát Ionuț Sindilét, aki ellen szintén büntetőeljárás indult a tavalyi bukaresti demonstráción kirobbant erőszak miatt.  

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.