Jószomszédi iszony
gycsaba
2019. augusztus 5. hétfő, 20:19
Mindenki szigorú büntetésre és a budapesti csapat továbbjutására számított, erre megérkezik ez a döntés. De a meccs még nincs lejátszva.

Bármennyire is meglepő, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy döntött, nem zárja ki az Universitatea Craiovát az Európa Ligából a Honvéd elleni, múlt csütörtöki botrányos mérkőzés miatt – tudta meg az Index.hu a budapesti klubtól.

FRISSÍTÉS: Sorin Cârțu, a Craiova elnöke szerint mindenképpen fellebbeznek a drasztikus döntés ellen, és azt is remélik, hogy ennek halasztó hatálya miatt csütörtökön még nézők előtt fogadhatják az AEK-et. A találkozóra amúgy az olténiai klub már szombat óta árulja a belépőket, amelyek amúgy a vasárnapi, Sepsi OSK román bajnoki meccsre is érvényesek. Az UEFA döntése után a Craiova hétfő este felfüggesztette a jegyárusítást. A Honvéd sem hagyja annyiban az ügyet, Mendelényi Dániel tulajdonos a klub honlapján közölte, hogy már kedden személyes meghallgatást kérnek az európai szövetségtől, mert a mostani döntésnek nagyon rossz üzenete van. 

A craiovai mérkőzésen egy játékosok közti csetepaté közepette a hazai szurkolók öngyújtóval dobták meg az északír játékvezetőt, miután épp mögötte robbant fel egy hanggránát. És a magyarokat folyamatosan gyalázó rigmusokról még nem is beszéltünk.

A budapesti csapat már a meccs másnapján jelezte, hogy megóvja az Európa Liga-selejtezőt, és azt remélték, hogy a Craiovától elveszik a tizenegyesekkel kiharcolt győzelmet és a továbbjutást. A mérkőzés egyébként 0-0-ra végződött, de a tizenegyespárbaj után az Universitatea továbbjutását eredményezte, és később az UEFA is ezt az eredményt hagyta érvényben.

Az oltyánok viszont három mérkőzésen zárt kapukkal játszanak az incidensek miatt, de a történtek után ettől az enyhe büntetéstől biztosan nem hatódtak meg, és csütörtökön már fogadhatják újabb ellenfelüket, a görög AEK Athént.

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.