Párhuzamos állam
MTímea
2019. augusztus 1. csütörtök, 16:58
A helyiek szerint emberkereskedelem is zajlott a területen.

Azt mindenki jól tudta eddig is, hogy Teleorman megyét saját birtokának tekintő Liviu Dragneának voltak mocskos ügyei, hiszen tisztességes munkával lehetetlen akkora vagyonra szert tenni, mint amekkorára a PSD bukott politikusa tett szert. Kell hozzá pár év, néhány befolyásos tisztség, és persze hasonlóan befolyásos tisztségekkel rendelkező, megbízható haver. Az elmúlt években több oknyomozó riport mutatott rá, hogy Dragnea köre valóságos bűnszövetkezetként hálózta be a megyét, a szálak pedig egészen Brazíliáig vezettek.

Az viszont csak most kezd körvonalazódni, hogy ez a bagázs miként sajátította ki a korábban állami kézben lévő Belina szigetét, ráadásul tette mindezt úgy, hogy a területre még a rendőrségnek sem volt bejárása.

A Passport Production már egy ideje azon dolgozik, hogy egy négyrészes videósorozat révén nyilvánosságra kerüljenek a Belina-szigettel kapcsolatos törvénytelenségek, de saját megfogalmazásuk szerint még csak a jéghegy csúcsát kapirgálják. Csütörtökön egy újabb rövid részletet tettek közzé az oknyomozásukból, melyben a helyi lakosok arról számolnak be, hogy az önkényesen lezárt területen miféle exkluzív partikat tartottak ismert közéleti szereplőkkel, prostituáltakkal és hírességekkel, és miként használtak fel egy emberkereskedelemmel foglalkozó hálózatot ahhoz, hogy nőkhöz jussanak.

A pénzmosásra használt Tel Drum fészkének számító szigetre öt évig a rendőrség vagy a határőrség sem tehette be a lábát, a helyi „kiskirályok”, akiknek a kezében összpontosult a hatalom, úgy töltötték a hétköznapokat ott, mint az arab sejkek.

Ez is azt mutatja, hogy Liviu Dragnea bebörtönzése nem vetett véget a piszkos ügyek felgöngyölítésének, bár naivitás lehet azt gondolni, hogy az igazság maradéktalanul kiderülhet, és azok, akik mindebben részt vettek, bíróság elé kerülhetnek...

Mint ismeretes, a Dunán lévő Belina-sziget 278,78 hektáros és a folyam Pavel-ágának 45 hektáros területe törvénytelen módon került át az állam tulajdonából Teleorman megye tulajdonába, majd ugyancsak törvénytelen módon adták bérbe egy magáncégnek. Az ügyben hivatali visszaéléssel vádolják Sevil Shhaideh volt regionális fejlesztési minisztert.

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.