agyfrász
Szerző: Főtér.ro
2019. július 23. kedd, 19:20
A hülyeségnek nincs istene.

Fogalmunk sincs, mi az istent szívott, vagy miért nem vette be a gyógyszereit Vasile Răducă, a bukaresti teológiai fakultás dékánhelyettese, de annyi hülyeséget sikerült összehordania a Trinitas Rádiónak adott interjúban, hogy azóta is keressük az állunk.

Most kell fogózni: a pópa úgy véli,

ha egy nőt megerőszakolnak és teherbe esik, akkor ez azt jelenti, hogy neki is jólesett, ami történt.

Aztán hosszasan azt kezdte magyarázni, hogy az óvszerrel történő közösülés maszturbálásnak minősül, ami szerinte undorító szokás. Később egy hallgatótól azt kérte, hogy imádkozzon az Úrhoz, ha azt szeretné, hogy lánya szakítson a muzulmán pasijával.

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) máris küldött egy felszólítást az említett rádiónak, a Patriarchátus pedig máris elhatárolódott Vasile Răducă középkori időket felidéző kijelentéseitől. Az ügyben az Országos Diszkriminációellenes Tanácsot (CNCD) vezető Asztalos Csaba is megszólalt, aki üdvözölte, hogy az ortodox egyház még csak meg sem próbálta védelmébe venni a pópát.

„Steinhardtot idézve csak azt tudom mondani, a vallást a hülyeséggel nem érdemes összekeverni”

– jegyezte meg. Mircea Dumitru, a Bukaresti Egyetem rektora pedig úgy véli, Vasile Răducának nincs mit keresnie a teológián.  

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?