Rendszerbetegség
Szerző: Főtér.ro
2019. július 22. hétfő, 16:47
Az egy dolog, hogy ismét ledobta a láncot az egészségbiztosítási pénztár informatikai rendszere, de akkora a gáz az intézménynél, hogy a minisztérium a DNA-hoz fordult.

Valami új a nap alatt? Á dehogy, csak hétfő délelőttől megint nem használhatók rendesen az egészségügyi kártyák, pedig pénteken – 19 nap után! – valahogy sikerült beüzemelni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszerét.

Úgy látszik, hogy a 100 millió eurós cuccban szaladgáló mókuskák hétfőre megint elfáradtak, ezért

az egészségügyi miniszter ma nyilvánosan bocsánatot kért a páciensektől az egészségbiztosítási pénztár nevében.

Az intézmény amúgy nem a minisztérium égisze alatt működik, de Sorina Pintea bejelentette, szaktárca illetékesei szaglásztak egy picit a pénztár háza táján és

olyan súlyos büntetőjogi természetű cselekményeket észleltek, hogy azonnal az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) fordultak.

Ennél többet nem árult el egyelőre a miniszter, de elég egyértelműnek tűnik, hogy borzasztó nagy a gáz a pénztárnál, és nem csodálkoznánk, ha az ügynek köze lenne ahhoz, hogy az informatikai rendszer rendszeresen ledobja a láncot.

És akkor tegyük még hozzá azt, hogy  Viorica Dăncilă miniszterelnök a múlt héten a CNAS-t igazgató Răzvan Teohari Vulcănescu menesztését sürgette, a pofátlanul cinikus sajtószóvivő pedig pénteken benyújtotta a felmondását, nem várta meg, hogy kirúgják.  

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.