Dr. Spága
gycsaba
2019. július 18. csütörtök, 20:47
Ehhez nem kellett álbeteg.

Csúszópénz elfogadása közben értek tetten egy neves kolozsvári ortopéd szakorvost: az ügyészek szerint Florin Mihai Răcășan 700 eurót kért és kapott az egyik páciensétől, amikor nem várt vendégek toppantak be az irodájába. Az orvos a törvényszék döntése értelmében a vizsgálat ideje alatt házi őrizetben várja a fejleményeket.

A Ziardecluj.ro úgy tudja, a kolozsvári rehabilitációs kórház szakorvosa rendszerint szép összegeket kér a betegeitől, egy térdműtét például nála minimum 150 euróba kerül. Amennyiben bűnösnek találják, 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják. 

Egyébként nemrég írtunk arról, hogy hadjáratot indított a kórházi korrupció ellen Sorina Pintea egészségügyi miniszter. Lesz meló, az biztos. 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.