...ha elindult, hadd menjen!
gycsaba
2019. július 18. csütörtök, 19:36
Várható volt, hogy felháborodást kelt a pénzügyminiszter által bejelentett megszorító intézkedés.

Nézzük át, mi történt eddig: Eugen Teodorovici pénzügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy a kormánynak takarékoskodnia kell, az egyik megszorító intézkedés pedig az egyetemisták bérmentes vonatoztatásának korlátozása lenne.

A diákszervezetek képviselőinek ettől azonnal elillant a vakációs hangulata, és tárgyalni hívták Ecaterina Andronescu oktatásügyi minisztert, akivel megígértették, hogy nem fogja támogatni a pénzügyminiszter kezdeményezését.

Andronescu azt azonban megjegyezte, valamit mégiscsak tenni kell ezzel az egésszel, mert a Román Vasúttársaság (CFR) állandóan panaszkodik amiatt, hogy a diákok előzetesen lefoglalják a helyeket, aztán végül sokan nem a vonatozás mellett döntenek. Ezeket a jegyeket később nem tudják értékesíteni.

Az egyetemi hallgatók azzal érvelnek, hogy a CFR legutóbbi felmérése alapján az elmúlt évben a jegyek alig 20 százalékát kapták meg az egyetemisták, ezért nem értik, miért lenne szükség a korlátozásra. 

 

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.