WTF?
gycsaba
2019. július 15. hétfő, 19:29
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.

Ki hitte volna, hogy szorul a kapca, és hogy a kormánynak sürgősen elő kell teremtenie némi pénzt – egészen pontosan 7 milliárd lejt – ahhoz, hogy az államháztartási hiány ne haladja meg a kormány által vállalt mértéket?

Úgy látszik nem jött ki a matek a kormányéknál, mert Eugen Teodorovici pénzügyminiszter a PSD ügyvezető testületének hétfői ülésén már be is jelentette, milyen intézkedésekkel akar megtakarítást elérni. Az egyik javaslat az lenne, hogy

a diákok ezentúl ne utazhassanak korlátlanul ingyen a vonaton, hanem korlátozzák az utazások számát, vezessék be ismét a 26 év korhatárt, ameddig igénybe vehető a kedvezmény,

illetve csak a vizsgáikat sikeresen letevő diákok élhessenek a kedvezménnyel.

Az egyetemi hallgatók korlátlan számú ingyenes utazását 2017-ben tette lehetővé a kormány, majd eltörölte a 26 éves korhatárt is arra hivatkozva, hogy ez diszkriminatív.

A mai bejelentés már csak azért is meglepő, mert Marius Budăi szociáldemokrata munkaügyi miniszter

az EP-választások kampányában még arról beszélt, hogy hamarosan a diákok is ingyen utazhatnak a vonatokon, az egyetemi hallgatókhoz hasonlóan.

Teodorovici egyébként arról is beszélt hétfőn, hogy 10 ezer lejre korlátoznák a speciális nyugdíjakat, az ezen az összegen felüli juttatást az állam visszatartaná szolidaritási adóként. Valamit nagyon elszámolhattak, az tény... 

comments powered by Disqus
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.