juhé!
papmeli
2019. július 12. péntek, 14:21
Az üzlet az üzlet.

Röviden ezzel a mondással foglalható össze Petru Daea mezőgazdasági miniszter érvelése, mellyel fityiszt mutat a román juhok jogaiért aggódó nemzetközi állatvédő szervezeteknek, és az aggodalmakban osztozkodó Európai Bizottságnak.

ITT írtunk arról, hogy az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági EU-biztos, Vytenis Andriukaitis nyílt levélben kérte a román mezőgazdasági minisztertől, hogy állítsa le a juhexportot több arab országba.

70 ezer állat eladása hiúsult volna meg, ha eleget tesz a kérésnek.

De Daea ellenáll, mert a román juh mindennél fontosabb. Kijelentette: Románia nem állítja le a 70 ezer juh exportját, ellenben fokozottan figyel az állatok szállítási körülményeire, legalábbis a romániai kikötőkben. Ezért aggódnak ugyanis az EU-s illetékesek.

Nemcsak a juhoknak, Romániának is vannak jogai, figyelmeztet Daea,

sőt, kötelezettségei is, ezért nem rúghatja fel minden kis siránkozásra a piaci szabályokat. Ráadásul a juhexport a román gazdák érdeke is, az ő munkájuk veszne kárba, ha miután felhizlalták az állatokat, most a nyakukon maradnának, tette hozzá együttérzően Daea.

Aki ezzel át is ruházta a felelősséget a szállításról gondoskodó cégre, a romániai kikötőkön kívül ennek kell garantálni az állatok jólétét. És csak legyint arra, hogy az állatvédők épp a kuvaiti vállalkozástól féltik a rakományt.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?