DENEMÁM!
gycsaba
2019. július 12. péntek, 18:12
Nagyon úgy néz ki, ellenlábas nélkül maradt az európai főügyészi tisztségért zajló küzdelemben.

A francia közszolgálati rádió (RFI) úgy értesült, Jean-François Bohnert-re bíznák a francia korrupcióellenes főügyészség vezetését, így nem küzd tovább az európai főügyészi tisztségért. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Laura Codruța Kövesinek, DNA volt vezetőjének nem maradt vetélytársa, de a kinevezéséről a későbbiekben döntenek. 

Korábban az Európai Parlament többsége Kövesit, míg az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács Bohnert-t támogatta, de a jelenlegi helyzetben a döntés nem lesz túl bonyolult.

S ha már itt tartunk: Viorica Dăncilă miniszterelnök pénteken azt mondta, ő személyesen nem támogatná Kövesit, „míg nem tisztázza a problémáit”, a végső döntést azonban a PSD vezetői fogják meghozni ebben a kérdésben. 

Korábban egyébként a román ellenzéki vezetők azzal hencegtek, hogy sikerült meggyőzniük Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt Laura Codruța Kövesi támogatásáról. 

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯