Fotó: Facebook|Szabo Tunde
nevesítés
papmeli
2019. július 11. csütörtök, 17:16
Már nem tudjuk követni, hogy kinek a közbenjárására, de lehet, hogy nem is fontos.

Lassan kezdett szappanoperához hasonlítani a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Általános Iskolában kibocsátott helytelen, magyartalan oklevelek ügye. Miután a Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) szülői jelzésre nyilvánosságra hozta, hogy a magyar diákok nevei helytelenül, ékezetek nélkül kerültek fel a dokumentumokra, a Facebook-on valóságos kereszteshadjárat indult.

A Cemo feljelentéssel, az illetékes hatóságok – tanfelügyelőség, oktatási minisztérium – közbenjárásával próbált nyomást gyakorolni az iskola vezetőségére, míg Tatár Lehel POL-os önkormányzati képviselő

a tanintézet vezetőtanácsának tagjaként kérte a javítást az igazgatótól.

Azt az ígértet kapta, hogy még ma korrigálják a hibát. Ezt a Cemonak is jelezte a civil szervezet Facebook-oldalán, de annak működtetői törölték a hozzászólását. Maga sem érti, hogy miért.

Nos, ma újabb hozzászólás érkezett. Most már ahhoz a kora délutáni poszthoz, melyben a Cemo arról ír, hogy az igazgatónő továbbra is megtagadja az oklevelek kijavítását. Ezúttal Vincze Csilla, az iskola aligazgatója szólt hozzá érintettként az ügyhöz, miután az aktivisták személyesen szólították meg a posztban.

„A minisztériumi felszólítás ellenére sem akarja az igazgató a diplomákat kicserélni, szerencsés lenne ha az iskola magyar tanárai és az RMDSZ jóváhagyásával kinevezett magyar igazgató, Vincze Csilla is tenne az ügy érdekében valamit”

– írta bejegyzésében a Cemo.

 

Tett, állítja hozzászólásában Vincze Csilla,

hozzátéve, hogy szabadságon lévén csak ma, iskolán kívüli forrásból értesült az esetről.

„A mostani helyzetállítás alapján (most beszéltem az igazgatóval és ezt szabadságom ideje alatt tettem meg), újra kiállították a tizenhat iskolai bizonyítványt, amit már át is vettek a diákok”

– írta ezelőtt egy órával az aligazgató. Aki szerint a három oklevél javítása is elkezdődött, egyet átadtak, és várják az újabb nyomtatványokat, ezeket ugyanis a tanfelügyelőségtől kapják az iskolák.

„Tehát folyamatban van az iskola által elkövetett hibák javítása. Máskor a pontos információ végett, és a nevem feltüntetése előtt tessék személyesen felvenni velem a kapcsolatot”

– zárta hozzászólását Vincze Csilla. Aki azt is felrótta a Cemo aktivistáinak, hogy RMDSZ-es aligazgatóként emlegetik, holott nem is tagja a szövetségnek.

 

Mi már csak remélni merjük, hogy megoldódik az ügy, és a diákok helyesen kiállított oklevelekkel mehetnek beiratkozni kilencedik osztályba. És azt is, hogy a szomorú esetet senki nem használja politikai hangulatkeltésre… Még a civilek sem.

comments powered by Disqus
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯