Fotó: Facebook|Szabo Tunde
nevesítés
papmeli
2019. július 11. csütörtök, 17:16
Már nem tudjuk követni, hogy kinek a közbenjárására, de lehet, hogy nem is fontos.

Lassan kezdett szappanoperához hasonlítani a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Általános Iskolában kibocsátott helytelen, magyartalan oklevelek ügye. Miután a Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) szülői jelzésre nyilvánosságra hozta, hogy a magyar diákok nevei helytelenül, ékezetek nélkül kerültek fel a dokumentumokra, a Facebook-on valóságos kereszteshadjárat indult.

A Cemo feljelentéssel, az illetékes hatóságok – tanfelügyelőség, oktatási minisztérium – közbenjárásával próbált nyomást gyakorolni az iskola vezetőségére, míg Tatár Lehel POL-os önkormányzati képviselő

a tanintézet vezetőtanácsának tagjaként kérte a javítást az igazgatótól.

Azt az ígértet kapta, hogy még ma korrigálják a hibát. Ezt a Cemonak is jelezte a civil szervezet Facebook-oldalán, de annak működtetői törölték a hozzászólását. Maga sem érti, hogy miért.

Nos, ma újabb hozzászólás érkezett. Most már ahhoz a kora délutáni poszthoz, melyben a Cemo arról ír, hogy az igazgatónő továbbra is megtagadja az oklevelek kijavítását. Ezúttal Vincze Csilla, az iskola aligazgatója szólt hozzá érintettként az ügyhöz, miután az aktivisták személyesen szólították meg a posztban.

„A minisztériumi felszólítás ellenére sem akarja az igazgató a diplomákat kicserélni, szerencsés lenne ha az iskola magyar tanárai és az RMDSZ jóváhagyásával kinevezett magyar igazgató, Vincze Csilla is tenne az ügy érdekében valamit”

– írta bejegyzésében a Cemo.

 

Tett, állítja hozzászólásában Vincze Csilla,

hozzátéve, hogy szabadságon lévén csak ma, iskolán kívüli forrásból értesült az esetről.

„A mostani helyzetállítás alapján (most beszéltem az igazgatóval és ezt szabadságom ideje alatt tettem meg), újra kiállították a tizenhat iskolai bizonyítványt, amit már át is vettek a diákok”

– írta ezelőtt egy órával az aligazgató. Aki szerint a három oklevél javítása is elkezdődött, egyet átadtak, és várják az újabb nyomtatványokat, ezeket ugyanis a tanfelügyelőségtől kapják az iskolák.

„Tehát folyamatban van az iskola által elkövetett hibák javítása. Máskor a pontos információ végett, és a nevem feltüntetése előtt tessék személyesen felvenni velem a kapcsolatot”

– zárta hozzászólását Vincze Csilla. Aki azt is felrótta a Cemo aktivistáinak, hogy RMDSZ-es aligazgatóként emlegetik, holott nem is tagja a szövetségnek.

 

Mi már csak remélni merjük, hogy megoldódik az ügy, és a diákok helyesen kiállított oklevelekkel mehetnek beiratkozni kilencedik osztályba. És azt is, hogy a szomorú esetet senki nem használja politikai hangulatkeltésre… Még a civilek sem.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31960
Ilyen sem történik minden nap a kis erdélyi magyar politikai prérin.
Vajon mit tenne az ortodox egyház, ha a teniszcsillag történetesen görög-katolikus lenne?
A szerző szerint Románia lassan bekerül a szamárpadba, Magyarország és Lengyelország mellé. Igen ám, csak a mioritikus hazából hiányoznak az ütőképes politikusok.
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.
Ijesztő állapotokat fedett fel az idei Someș Delivery.
Gödrök, buldózerek, daruk és romok között nem lehet normálisan élni. Andrei Pleșu kiváló írása.
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Méltóságos és mioritikus hazai, továbbá demokratikus európai hölgyek és urak, most lehet mondani, hogy ebben a Romániában milyen szépen rendezték a kisebbségi ügyeket.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.
Kolozsváron felvonultak az autóvilág kapitalista és kommunista dívái. A régiek. Az igaziak. Tessék, lehet ámuldozni.
Először nyert egyéniben román teniszező a londoni füves pályás Grand Slam tornán.
Enyhén javult a sikeresen vizsgázók országos aránya.
Az esélylatolgatáson kívül összefoglaljuk, mi változott a jó öreg Liga 1-ben.