Fotó: ProTV
A sor vége
gycsaba
2019. július 11. csütörtök, 19:22
Ritkán lehet így örülni egy belügyminisztériumi bejelentésnek.

Itt van egy projekt, melynek érdemes őszintén szurkolni: Carmen Dan belügyminiszter csütörtökön bejelentette, HAMAROSAN online igényelhetünk személyi igazolványt, útlevelet és gépjárművezetői jogosítvány.

Létezik ugyanis egy olyan európai uniós projekt, amely olyan elektronikus szolgáltatásokat nyújtó központok létrehozását támogatja, melyek csökkentik a bürokrácia mértékét. Az erről szóló támogatási szerződés már alá van írva, de határidőket természetesen nem rögzítettek. Szóval fogalmunk sincs, hogy ebben az esetben mit jelent a HAMAROSAN.

Azt is tudjuk már, ha ez a szuper központ működni kezd, letölthetővé válnak a szükséges típusnyomtatványok, sőt, interneten is kifizethetjük az illetékeket.

Alig várjuk!

A nagyszabású projekt egyébként 90 millió lejbe kerül, ennek 80 százaléka az EU-tól érkezik.  

comments powered by Disqus
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.