vizsgadrukk
gycsaba
2019. július 8. hétfő, 16:20
Évek óta nem volt ilyen rossz az országos átlag sem.

Botrányok ide vagy oda, az elmúlt négy év legrosszabb országos átlagát hozták össze idén az érettségizők: a hivatalos – óvások előtti – összesítés szerint a vizsgázók 67,2 százaléka ért el 6-os fölötti, diplomát érő átlagot.

A megméretkezésre 129 ezren iratkoztak be, de csalás miatt 84 diák nem kellett megvárja a vizsgaidőszak végét, sőt, 6000 diák úgy gondolta, végül mégsem vág bele a dologba. Ami ennél is szomorúbb, hogy a magyar többségű megyék idén is jóval az országos átlag alatt teljesítettek: Kovászna megyében 58,4 százalékos volt a sikeresen érettségizők aránya, míg Hargita megyében alig 50.

Ennél rosszabbul csak az Ilfov (38,4) és a Giurgiu megyeiek (47,3) teljesítettek.

A végleges eredményeket július 13-án teszik közzé.  

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?