kicsit szomorkás a hangulata
gycsaba
2019. július 4. csütörtök, 18:43
Hasonló korrupciós ügy miatt került börtönbe a volt főnöke, Dragnea is.

Az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) azt gyanítja, hogy Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mandátuma idején közbenjárt, hogy személyi tanácsosa 12 hónapon keresztül felvehesse fizetését, noha egyetlen alkalommal sem a munkahelyén, így persze nem is láthatta el a munkaszerződésében rögzített feladatokat.

Hősünk persze ezzel tisztában volt, de 2017 februárja és 2018 januárja között szépen alá is írta a munkatársnő jelenlétét igazoló jelenléti íveket. Erre a tizenkét hónapra Bodog kedvence 77 985 lejt kapott. A PSD-s honatya ellen egyébként csak akkor kezdődhet meg a bűnvádi eljárás hivatali visszaélés és okirat-hamisítás miatt, ha a szenátus megvonja tőle a mentelmi jogát, ezt a legfőbb ügyésznek kell kérelmeznie.

Lehet tippelni, mi lesz ennek a vége.

Egyébként Liviu Dragnea is hasonló ügy miatt csücsül: a volt PSD-vezér még Teleorman megyei tanácselnökként a Szociális és Gyermekvédelmi Főosztályra két olyan nőt alkalmazott – csak papíron, mert dolgozni nem jártak be –, akik valójában a PSD-nek dolgoztak. 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.