Drága otthon
papmeli
2019. június 19. szerda, 08:56
Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.

Ha eddig nem lett volna eléggé telített a kolozsvári ingatlanpiac, megnyugodhatunk: az lett. Újabb szereplő lépett be a lakásokért folyó, sokszor vérre menő versenybe, maga az önkormányzat. A helyi tanács kedden ugyanis megszavazta, hogy a piacról szerez be szociális lakásokat, mivel képtelen annyit építeni, amennyire szükség lenne.

Az indoklás szerint a kincses városban 15 lakást utalnak ki a rászorulóknak évente, miközben 400-an igényelnék az olcsó lakhatási lehetőséget. Ezért a kedden elfogadott tanácsi határozat kimondja: az önkormányzat egy-, két- és háromszobás ingatlanokat szerez be piaci áron. Erre idén 1-1,5 millió eurót szánnak, az összegből 25 szociális lakást szereznének be.

Emil Boc polgármester emlékeztetett, hogy a polgármesteri hivatal nemcsak vásárolóként, hanem építőként is fellép az ingatlanpiacon, jelenleg 90 lakás készül szintén szociális esetekre.

A helyi tanács döntése azért meglepő, mivel országos szinten Kolozsváron a legmagasabbak az ingatlanárak, egy kétszobás lakás ára a 120 ezer eurót is elérheti, de már a garzonlakást is átlag 50 ezer euróért kínálják megvételre a kincses város szerencsés lakástulajdonosai.

A szociálislakás-vásárlást Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármester kezdeményezte, ezek helyzetéről ITT írtunk.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.