Drága otthon
papmeli
2019. június 19. szerda, 08:56
Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.

Ha eddig nem lett volna eléggé telített a kolozsvári ingatlanpiac, megnyugodhatunk: az lett. Újabb szereplő lépett be a lakásokért folyó, sokszor vérre menő versenybe, maga az önkormányzat. A helyi tanács kedden ugyanis megszavazta, hogy a piacról szerez be szociális lakásokat, mivel képtelen annyit építeni, amennyire szükség lenne.

Az indoklás szerint a kincses városban 15 lakást utalnak ki a rászorulóknak évente, miközben 400-an igényelnék az olcsó lakhatási lehetőséget. Ezért a kedden elfogadott tanácsi határozat kimondja: az önkormányzat egy-, két- és háromszobás ingatlanokat szerez be piaci áron. Erre idén 1-1,5 millió eurót szánnak, az összegből 25 szociális lakást szereznének be.

Emil Boc polgármester emlékeztetett, hogy a polgármesteri hivatal nemcsak vásárolóként, hanem építőként is fellép az ingatlanpiacon, jelenleg 90 lakás készül szintén szociális esetekre.

A helyi tanács döntése azért meglepő, mivel országos szinten Kolozsváron a legmagasabbak az ingatlanárak, egy kétszobás lakás ára a 120 ezer eurót is elérheti, de már a garzonlakást is átlag 50 ezer euróért kínálják megvételre a kincses város szerencsés lakástulajdonosai.

A szociálislakás-vásárlást Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármester kezdeményezte, ezek helyzetéről ITT írtunk.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.