Fotó: a Peleș-kastély nem hivatalos Facebook-oldala.
régi szép idők
papmeli
2019. június 17. hétfő, 19:05
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.

Bár hónapok óta terjengenek a pletykák az évtized tranzakciójáról, a román királyi családnak nem áll szándékában eladni a kormánynak az ország egyik legszebb ingatlanát, a sinaiai Peleș-kastélyt. Ezt maga a királyi ház erősítette meg, azt sem hallgatva el, hogy az állam hiába bérli és szedi be a búsás belépőket a látogatóktól, egyetlen banit sem fektetett be az értékes ingatlanba.

Olyannyira nem, hogy egész télen hidegben fogadták a turistákat, mivel nem voltak hajlandók kicserélni a szebb időket is megért fűtésrendszert. Ezt még I. Károly király szereltette be és a maga idejében, egy évszázada valóságos vívmánynak számított, mára azonban eljárt fölötte az idő.

Végül, látva a művelődési minisztérium időhúzását, a királyi család cseréltette le 100 ezer eurós befektetéssel. Ion Tucă, Margit hercegnő képviselőjeként elmondta: ezt a kormánynak kellett volna megtenni, emiatt fizet csak 6000 euró, azaz négyzetméterenként 2 eurócent! bérleti díjat a felbecsülhetetlen értékű ingatlanért.

Eközben a hideg ellenére 500 ezer turista látogatta meg a kastélyt, közel 2 millió eurós bevételt generálva. Valer-Daniel Breaz miniszter úgy nyilatkozott, hogy a kormány hajlandó megvenni azt, csak az üzletet kellene nyélbe ütni. Addig is a bérleti szerződés meghosszabbítását tervezik.

Úgy tűnik azonban, hogy a királyi család mégsem hajlandó a Dănicilă-kabinetre bízni értékes örökségét! Vajon miért nem lepődünk meg?
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31618
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.